Hästens val?

Hejsan Bloggen!

Sitter just nu på datakunskapen och uppdaterar lite, är ändå klar med alla inlämnings uppgifter, så passar på att blogga lite.
Fick föresten en kommentar nyss, om det här med att fälttävlan borde förbjudas, att man inte bara ska tänka på att ryttaren har ett val, men också på hästen? har hästen något val i att delta? Nej hästen har inget val och kan inte säga nej. Visst hästen skadar sig också, precis som vi människor kan. Det kan egentligen hända vem som helst, när som helst, inom vilken ridsport som helst också. Olycksrisken är hög både i vanlig hoppning och fälttävlan, precis som den är i vanlig uteritt osv. Okej, ska förklara mig bättre, istället för att förbjuda sporten helt för att olycksrisken är hög, kan man då precis som jag skrev tidigare fixa mer säkerhet både för ryttare och häst, precis som att man har skydd på sig om man tävlar i motorsporter och ishockey.

Och dessutom tror jag att även hästen tycker Fälttävlan är kul, hästarna som deltar måste också vara väldigt väldigt väldigt bra tränade för att få delta, just det här med styrka, uthållighet och snabbhet. Om en häst är i dåligt skick får hästen ej delta! Och precis innan fälttävlingar så måste hästarna veterinärbesiktas osv. Just för att få reda på om hästen är i ett bra skick nog för att få delta. Desstuom visar hästen väldigt tydligt vad den inte gillar och gillar, om en häst inte vill hoppa ett hinder, då stannar den nog! 
Men den här svåran är faktiskt väldigt svår, så fortsätt kommentera och säg vad ni tycker, jag blir mer motiverad av fler kommentarer! Så keep fighting!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0